Elektronisch betalen

Elektronisch betalen

Hockeyclub Ypenburg werkt met een elektronisch betaalsysteem. Dit heeft een groot aantal voordelen.  Voor de club, de leden en bezoekers levert het gemak en snelheid op; altijd gepast geld op zak zonder te tellen. Door de contante kasstromen weg te halen, wordt er geld bespaard. Dit komt óók de leden ten goede. Het systeem is eenvoudig en snel in gebruik. De jeugd hoeft niet rond te lopen met contact geld. In plaats daarvan hebben zij de beschikking over een veilig betaalmiddel.  

Hoe werkt het?

Er kan bij HCY alleen betaald wordt met PIN en cashless. Cashless betalen werkt met een sticker, die je aan de bar kunt kopen voor € 1,00. Er staat geen waarde/geld op de stickers; de prijs van 1 euro is een bijdrage in de kostprijs van de sticker. De stickers moeten na aanschaf eerst worden geactiveerd via internet (smartphone of computer thuis). Dit gaat heel snel en een instructie kaartje hangt bij de kassa.

Als ‘cashless betalen’ breder wordt uitgerold, gaan we mogelijk behalve stickers ook polsbandjes en sleutelhangers verkopen (speciaal voor de jeugd). Deze zijn echter duurder in kostprijs (en dus in verkoopprijs). 

Cashless betalen kan op vele plaatsen en bij veel verenigingen. Wil je meer weten over cashless betalen? Klink dan hier.