MB6 op trainingsstage naar de Ardennen
Ju 13 Oktober

MB6 op trainingsstage naar de ArdennenHet stond al een tijdje op de planning, maar nu was het eindelijk zover; Onze MB6 ging op trainingsstage naar de Ardennen. Vrijdagavond reisde het team met vier enthousiaste papa's en mama’s af naar Couvin. Een Belgisch plaatsje in de Ardennen dicht tegen de Franse grens. 

Voor de gelegenheid had het team een groot vakantiehuis afgehuurd met zeven slaapkamers, drie badkamers, een fitness, een grote tuin met bbq en natuurlijk gratis wifi. Bij aankomst werd de kamerindeling bekend gemaakt en transformeerde het huis in een smeltkroes van chips, cola, snoep, muziek en oorverdovend meidengeschater. Het bleef nog lang onrustig in Couvin.

De volgende dag stond een sportief tripje naar Terraltitude op de planning, een klimpark even twintig kilometer verderop. Het park had voor iedereen wat wils. Beginnersroutes maar achter in het park ook parcours met uitdagingen als een mountainbike en een snowboard. Al snel ontaarden de 14 giebelende pubers zich tot ware klimtijgers. En werden alle klimroutes getrotseerd. Dat kon coach Jamal niet op zich laten zitten. Hij raapte al zijn moed bij mekaar en klom in de kilometerslange zipline. Team stoer, coach ook stoer. Dat verdiende thuis een heerlijke bbq en daarna een welverdiende nachtrust. Daar dachten de dames net even anders over. Ook deze avond ging door tot in de allerkleinste uurtjes, tot het plafond bijna naar beneden kwam, de muziekboxen erbarmelijk begonnen te kreunen en de gootstenen zich verzuchtten onder de grote hoeveelheid chips en noedels. De volgende en tevens laatste morgen maakten de meiden zich klaar voor hun allereerste interland tegen de Belgische landskampioen Royal Victory. Helaas waren de Belgische hockeysters net even een maatje te fit voor onze meiden. Maar wat hebben ze gevochten. Op iedere bal werd gelopen, iedere aanval kende een achtervolging. En terwijl de Belgische ballen hen om de oren vlogen wisten onze meiden er toch nog twee prachtige doelpunten uit te slepen. Handjes schudden, adressen uitwisselen, volgende keer bij ons maar dan zijn we uiteraard sterker en fitter dan ooit! 

De MB6 kijkt terug op een weekend van ontspanning, vriendschap en sportiviteit. De ouders nemen er nog eentje op, of liever gezegd op zijn Belgisch, Salut!