Invalregels Jeugd seizoen 2019-2020
Ju 3 Oktober

Invalregels Jeugd seizoen 2019-2020Als een team niet compleet is heeft het invallers nodig om de wedstrijd te kunnen spelen. De KNHB heeft ook dit seizoen weer regels opgesteld m.b.t. het invallen.

De algemene regel is: invallen om het team te versterken is onwenselijk en wordt aangemerkt als onsportief gedrag. Als je invallers inleent uit een team dat op een gelijk niveau of lager speelt, dan zit je altijd goed!

Soms is het echter niet mogelijk daar een invaller te vinden. Zorg dan dat je de regels voor dit seizoen goed doorneemt, zodat je zeker weet dat het toegestaan is voor de invaller om mee te doen. Er zijn ook regels voor het invallen van vaste keepers. Een team leent in principe een keeper uit een op gelijk niveau of lager spelend team. Lukt dat niet, dan is het ook belangrijk goed te kijken welke keepers speelgerechtigd zijn voor jouw team. En ook voor beslissingswedstrijden zijn regels opgesteld over welke spelers mogen meespelen. Spelers moeten een minimaal aantal keer hebben meegespeeld om speelgerechtigd te zijn in beslissingswedstrijden, play-offs of kampioenschappen. Om problemen te voorkomen is het daarom belangrijk dat je deze regels goed opvolgt.

De strafmaat voor het niet volgen van de regels voor invallers en beslissingswedstrijden is:
  • 3 punten in mindering
  • Geldboete van maximaal 250 euro (door het team zelf te betalen)
  • Overspelen in het eerstvolgende inhaalweekeinde (alle drie tegelijk van toepassing)
De regels en een aantal handige voorbeelden zijn door HCY in het document "invalregels voor de jeugd” samengevat. Dit document kun je vinden op de website achter de inlog: Invalregels Jeugd

Als je na het lezen van de documenten toch nog twijfelt of iemand mag 
invallen, leg het dan altijd voor aan de wedstrijdsecretaris via  [email protected]