Helaas nipt verlies Dames 1
Se 24 Maart

Op eigen veld stond afgelopen zondag Forescate Dames 1 tegenover onze dames. Een team uit de top 3 van de poule. Uit werd eerder knap met 0-0 gelijk gespeeld. Om aansluiting te houden met de ploegen in het midden van de poule gingen de dames vol voor de overwinning. De start was dan ook zeer goed. We kwamen al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong door een prachtige actie van Anne van Noppen die de bal keurig in de rechterhoek van het goal legde. Forescate leek wakker geschud en begon daarna beter te combineren. Met scoops direct naar het gebied achter de 23-meter lijn maakten ze het onze verdediging meerdere keren lastig. De rest van de eerste helft waren zij de betere partij. Twee keer belandde de bal op het lichaam van onze lijnstop in het doel en de twee strafballen werden helaas goed benut door de dames van Forescate (1-2). Met deze stand gingen we de rust in.

Na de rust kwamen we echter weer strijdbaar uit de kleedkamer. Esmée Looijen zette na 2 minuten op het middenveld een solo actie in, brak door de verdediging van Forescate en maakte de aansluitingstreffer: 2-2. HCY domineerde daarna de tweede helft en kreeg een aantal goede kansen. Een schot van Marloes de Jager ging rakelings langs de rechterpaal en een actie van Esmée Looijen die om de keeper heen speelde werd liggend door de lijnstop van Forescate van de lijn gehaald. Het geluk was echter deze dag niet aan onze zijde, want ondanks ons goede spel en constante druk, was het Forescate dat wist te scoren uit een strafcorner zodat de wedstrijd eindigde in een 2-3 verlies.

Volgende week spelen we uit tegen Groen-Geel en de week daarna, op 7 april,  is het Super Sunday op HCY! Kom allemaal naar deze feestelijke dag en moedig ons aan.