Teamweekend MB4
Ju 5 Juni

Teamweekend MB4

  

Voor de vierde maal op rij ging (het huidige) MB4 op avontuur tijdens een weekeindje weg, Na voorgaande keren naar de Ardennen, Friesland en Limburg te zijn geweest was het ditmaal Texel.

Het wellicht leukste team van de leukste club van Nederland was er klaar voor, 4 dagen genieten op Texel met veel activiteiten met als rode draad het bekende Wie is de Mol spel. Na maanden voorbereiden van het spel en de activiteiten vertrokken we Hemelvaartsdag vanaf de club bepakt en bezakt met een mega-BBQ, slaapzakken, deels gesponsorde boodschappen (Jumbo Ypenburg!) en vol goede moed naar het hoge noorden.

Aangekomen bij ons verblijf (groepsaccommodatie De Stolp in Den Hoorn) was het uitpakken, een kamer uitkiezen met je beste vriendinnen en direct genieten in het zonnetje. Na een heus Siciliaans diner was het direct tijd voor het Mol-spel en moesten vragen beantwoord worden. Wie verdenk je enzovoorts. 's-Avonds na een potje voetbal en relaxen was het nog tijd voor een kampvuur. Rond 2 uur 's-nachts ging het vuurtje uit, het licht op de kamers niet :).
De volgende morgen stonden we vroeg op, buiten in het zonnetje ontbijten en plannen doornemen. We vertrokken al snel naar het strand voor kajakken en raften op zee. Raften was erg leuk op een kalme zee, de instructeur maakte het toch spannend door allerlei opgaven te verzinnen op en zelfs onder de boot. Wat hebben we gelachen om de kwallen in de boot! Spannend! Direct daarna een zeskamp met sport en spel op het strand. Na afloop lekker genieten op het strand en het was alweer tijd voor het volgende Mol-spel. Wie o wie is het? 's-Avonds was het tijd voor de BBQ en een voetbalwedstrijd tegen onze Duitse buren, een meidenvoetbalteam van dezelfde leeftijd. En natuurlijk gewonnen. Daarna de superbingo en relaxen. Moe maar voldaan was het rond 01.00 tijd om naar bed te gaan. Slapen gebeurde iets later...04.00 uur dames? 


Zaterdags stond een fietstocht met tandems over het eiland op het programma van maar liefst 36 kilometer. Door het erg mooie weer werd al snel besloten een kortere route te kiezen en naar het strand te gaan. Een paar uurtjes zonnen, een lunch in een fraaie strandtent en daarna het bos in voor levend Stratego. Daarna naar huis voor BBQ nummer 2. Hierna nog de vragenlijst voor het Mol-spel invullen en klaarmaken voor de dropping en speurtocht, het was inmiddels 23.00 uur. De speurtocht was zwaar en superdonker in de duinen en de bossen. Rond 02.00 uur 's-nachts was iedereen terug en na een drankje was het echt slaaptijd. 

Zondagmorgen vroeg opstaan, huis schoonmaken, klaar maken voor een bootreisje en snel terug naar de club waar we de uitslag van het Mol-spel kregen. De meeste ouders waren er ook en de uitslag was voor iedereen een echte verrassing. Naderhand hebben we nog even gekeken naar het hockey en zijn we naar huis gegaan. Voor zover wij weten lag iedereen zondags om 20.00 uur op bed. Rara, waarom dan? 


Al met al was het wederom een superweekend! Wanneer gaan we weer?


MB4