Zaterdag 1 juli 2017 ridders en jonkvrouwen trimmers toernooi bij MCC Castricum
To 4 Februari

Zaterdag 1 juli 2017 ridders en jonkvrouwen trimmers toernooi bij MCC CastricumRidders & Jonkvrouwen,
 
Op 1 juli is er in Castricum, onderdeel van het Middeleeuwse gehucht Bakkum, hoog bezoek: William Marshal is een beroemde Bourgondische ridder. Hij komt speciaal naar Castricum omdat hij een eed heeft gezworen aan een jonkvrouw. Aan welke is nu nog volstrekt onduidelijk. Hij zal tegen elke uitdager in het strijdperk treden en pas als hij overwonnen wordt, wordt hij ontslagen van zijn plicht. Zijn plaats wordt dan ingenomen door de overwinnaar. Zo ging dat in de Middeleeuwen, de ridders stonden altijd in dienst van de dames. Maar achter gesloten deuren was een vrouw de gelijke van haar man. Ze kon een belangrijke steun en een verantwoordelijkheid voor het kasteel overnemen. Soms moest ze zelfs de verdediging leiden als het kasteel werd aangevallen door vijanden; er is weinig veranderd….
 
Mixed Hockey Club Castricum is op zoek naar ridders en jonkvrouwen die elkaar in een eerlijk gevecht kunnen verslaan: Middle Age Beachtournament - Ridders & Jonkvrouwen. Er zijn reeds binnen- en buitenlandse ridders gevonden die elkaar te lijf willen gaan oftewel dames (30+), heren (35+) en mixed-teams (gevorderde trimmers). Zij zullen zich met elkaar in diverse poules meten op het toernooiveld van MHCC in Castricum.
 
Prins Eduard de Zwarte, Graaf Roland, Maleen en Anne de Molina en alle andere ridders en jonkvrouwen zijn welkom! Jullie mogen je hijsen in een bijpassende outfit, wij verzorgen het toernooiveld, het eten van de bekende kwaliteit en een afsluiting met een groots feest tot in de late uurtjes! En hoewel in de Middeleeuwen de jongens vochten en de meisjes dansten, mag het tegenwoordig  ook andersom.
 
Aanmelden kan alvast per mail ([email protected] ) of via de stadstrompetter.
 
De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus reageer snel!!!!!!!!