Alles over het nieuwe clubtenue
27 September

Alles over het nieuwe clubtenue

Binnenkort is het nieuwe wedstrijdshirt van HCY beschikbaar. Het volledig nieuwe HCY clubtenue van The Indian Maharadja zal de komende jaren in gebruik zijn. 

Afspraken rond onze clubkleding

Voor de wedstrijden stelt de KNHB voor alle teams het standaard tenue (het clubtenue) van hun vereniging verplicht voor spelers vanaf de O8-teams.

HCY streeft ernaar dat alle spelers en speelsters van een team in hetzelfde clubtenue spelen, van de door de club geselecteerde leverancier, met daarop het HCY logo en de sponsoruitingen (logo’s van onze hoofdsponsoren). Een duidelijk herkenbaar clubtenue vergroot de uitstraling, het teamgevoel en de herkenbaarheid van de leden en ook van onze vereniging. 

Met onze nieuwe shirtsponsors is afgesproken dat de spelers van de selectieteam, verplicht zijn om, zodra de kleding beschikbaar is, alle officiële wedstrijden in het nieuwe standaard tenue te spelen.

We verwachten dat uiterlijk eind oktober de nieuwe kleding voor iedereen beschikbaar zal zijn en we hopen dat naast de selectieteams ook de andere teams zo spoedig mogelijk in de mooie nieuwe HCY clubtenues op het veld zullen staan. Dit helaas met uitzondering van de nieuwe HCY sokken, die waarschijnlijk pas in november beschikbaar komen (de fabriek is deze zomer helaas afgebrand en komt daardoor pas later weer op productie).

De sponsoren van het HCY clubtenue met een zichtbaar logo op het nieuwe HCY wedstrijdshirt zijn:

  • O&V Makelaars
  • O&V Verzekeringen en meer
  • Volvo Niham
  • Jumbo Hockey & Golf Rijswijk (onderdeel van Jumbo Sports)
  • The Indian Maharadja.

Introductie aanbod clubshirt

Om iedereen in de gelegenheid te stellen om zo snel mogelijk in het nieuwe wedstrijdshirt te spelen hebben we samen met Jumbo en Indian een introductie aanbieding bedacht waarbij alle 1.000 leden van HCY voor slechts vijf euro het nieuwe wedstrijdshirt kunnen aanschaffen. Op deze manier is het heel betaalbaar voor iedereen om in hetzelfde nieuwe shirt te lopen en maken we daarmee ook onze nieuwe sponsoren blij dat ze zo snel mogelijk zichtbaar zullen zijn op de hockeyvelden in onze regio.

Aangezien de betaling van deze 5 euro rechtstreeks naar de club gaat is besloten om dit bedrag bij de spelende leden gelijktijdig met de contributie te innen omstreeks 26 oktober 2023. Dit aankoopbedrag zal als een aparte regel op de contributie-factuur zichtbaar zijn. Als je een niet-spelend lid van HCY bent, dan kom je ook in aanmerking voor dit introductieaanbod en mocht je geen gebruik willen maken van het aanbod zal het bedrag worden teruggestort op je rekening.

Uitreiking van het nieuwe wedstrijdshirt

We gaan er volgens de laatste informatie vanuit dat de uitreiking de nieuwe wedstrijdshirts zal plaatsvinden vóór 26 oktober. De details van deze uitreiking zullen zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd via de bekende HCY (Website, HCY-app en Social-) mediakanalen.

Clubtenue kopen

Het volledige Club tenue is aan te schaffen bij JUMBO Golf en Hockey op de Patrijsweg 34, 2289 EX in RIJSWIJK.Of via hun webshop.

Reservetenue (meestal wordt dit het uittenue genoemd)

De kleuren van ons reservetenue (ook van The Indian Maharadja) zijn:

Anders dan bij andere sporten, is bij hockey geen sprake van een officieel uittenue, maar van een reservetenue. Dit betekent dat je in principe in je standaard clubtenue speelt, tenzij dit voor verwarring bij de spelers en scheidsrechters kan zorgen. Deze verwarring kan tijdens wedstrijden ontstaan als de tegenstander een tenue heeft dat grote gelijkenis vertoont met het clubtenue van HCY. In dat geval dient de bezoekende/uitspelende partij te zorgen voor een alternatief, het zogenaamde reservetenue. Het reservetenue van HCY bestaat uit een wit gekleurd shirt met HCY logo. Broek/rok wijzigt niet en blijft wit, en ook de sokken blijven onveranderd blauw met oranje strepen en het HCY logo. In de HCY app bij je wedstrijd staat wanneer je in een reserve-tenue moet spelen. De ervaring van afgelopen jaren leert dat in onze regio slechts bij een incidentele wedstrijd het gebruik van het reservetenue verplicht is.

Het reservetenue van HCY met witte shirts en sokken met het HCY logo van The Indian Maharadja zijn via Jumbo Golf en Hockey beschikbaar. De aanschaf van het HCY reservetenue is niet verplicht voor de meeste teams. Voor selectieteams is het raadzaam om het reservetenue ter beschikking te hebben.

Samenvattend:

  • Bij uitwedstrijden wordt er in principe in ons standaard tenue met oranje en blauwe strepen gespeeld en dus niet in het reservetenue. Zie ook het spelreglement veldhockey van de KNHB artikel 4 lid 1.
  • Het is niet toegestaan om als team voor een andere kleur dan wit voor het shirt van het reservetenue te kiezen tijdens officiële wedstrijden.

Twijfel en/of vragen omtrent het clubtenue? Neem contact op met de sponsorcommissie:[email protected]of het wedstrijdsecretariaat.

Wij helpen je graag verder.