Kandidaat bestuursleden stellen zich voor
2 Februari

Kandidaat bestuursleden stellen zich voor


Vanwege het aankomende vertrek van Jeroen de Jong en Patricia Vermeulen is het bestuur voornemens om op de algemene ledenvergadering (ALV) van 20 februari twee nieuwe bestuurskandidaten voor te dragen. In deze nieuwsbrief stellen de kandidaten zich graag voor.

Daarmee komt het bestuur op het maximale aantal bestuursleden van zeven. Doordat de huidige penningmeester, Roy de Jong, zijn zittingstermijn er bijna op heeft zitten en bij de ALV van juni zal aftreden, is alvast gekeken naar opvolging van deze functie voor een warme overdracht. 

Iwan van der Wijst
Roy, de huidige penningmeester, heeft zijn zittingstermijn er bijna op zitten en daarom is het bestuur tijdig op zoek naar een vervanger. Hiervoor ben ik benaderd. Mijn naam is Iwan van der Wijst. Zelf ben ik geen hockeyer, maar mijn vrouw Babette (D30-1), dochter Jasmijn (MO14-3) en zoon Marnix (JO9-1) wel. Ik ben wekelijks als coach (JO9-1) of als supporter bij het hockeyveld te vinden. Op deze manier krijg ik de dynamiek van de vereniging goed mee.

Vanuit mijn werkzaamheden ben ik goed bekend met de dynamiek binnen (vrijwilligers) organisaties. Ik werk als zelfstandig consultant op het gebied van processen, IT en de administratieve organisatie. Hierbij kan je denken aan interim-werkzaamheden als Hoofd Interne Audit, (IT) Risk Manager en Controller voor verschillende organisaties. Daarnaast heb ik meerdere jaren de financiën bij de Duikvereniging Lima Scabra in Zoetermeer gedaan. Graag wil ik mijn kennis, kunde en ervaring inzetten voor HCY en op deze wijze bij te dragen aan het spelplezier voor iedereen en dat de financiële huishouding goed op orde blijft.

Erwin Verwer
De combinatie sport en gezelligheid heeft mij en mijn gezin altijd veel plezier gegeven. Ik kom oorspronkelijk uit de roeierswereld, waar ik als student in Amsterdam veel tijd heb doorgebracht bij de roei vereniging Nereus. Toen ik mij, na mijn militaire tijd, ging vestigen als tandarts in deze regio, zijn mijn vrouw en ik gaan golfen en actief lid geweest van golfvereniging Leeuwenbergh en nu van de Noordwijkse. 

Toen de kinderen gingen sporten is de één gaan hockeyen op HCY en de ander gaan tennissen op NTC. Bij mijn eerste bezoek aan HCY in 2009 was het liefde op het eerste gezicht: ik ging meedoen bij de trimmers, en heb ondertussen meerdere rollen vervuld zoals aanvoerder, coach, lijncoördinator, CSplus arbiter, commissielid Sportiviteit en Respect en meest recent als Vertrouwens Contact Persoon. Daarnaast ben ik vanaf het eerste moment sponsor en natuurlijk "vriend van HCY”.

Mijn bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan binnen mijn vakgebied als voorzitter van de lokale Tandartsenkring en Hoofdvisiteur KNMT en als lid van de jeugdcommissie op de Noordwijkse. Daarnaast ben ik facilitator van een tandartsen studiegroep en ledenraadslid van Infomedics en de KNMT.

Mijn maatschappelijke taak geef ik invulling als buddy voor vluchtelingen met een medisch academische achtergrond (UAF), vaccineerder en voorbereider (Rode Kruis), opleidingsplek voor tandarts assistenten (Calibris) en als Vertrouwens Contact Persoon bij de NTC.

Het motto van HCY draag ik graag uit: een club voor iedereen, we sluiten niemand uit, iedereen doet mee. Mijn doel is om alle leden met plezier te laten deelnemen aan het verenigingsleven en dit als Bestuurslid te faciliteren. HCY is door zijn ligging en ledenbestand een heel unieke club, en een kleine maatschappij op zich. Ik ben trots om hier als Bestuurslid mede leiding aan te mogen geven. Ik hoop op de steun en stem van velen wanneer ik op de volgende ALV voorgedragen word.