Hervatting zaaltrainingen
19 Januari

Hervatting zaaltrainingen

Sporten weer toegestaan; HCY hervat zaaltrainingen

Met ingang van 15 januari 2022 mag iedereen zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. HCY is verheugd dat er mag worden gehockeyd en hervat, in lijn met de geldende overheidsmaatregelen, per maandag 17 januari de geplande zaaltrainingen conform het eerder gepubliceerde zaalschema.

Wordt zaalcompetitie hervat?

Het is nog onduidelijk of de zaalcompetitie wordt hervat. De KNHB heeft aangegeven dat zij komende week met een nader bericht komt over hoe om te gaan met het vervolg van de zaalcompetitie. Mocht de KNHB besluiten de zaalcompetitie te hervatten na aanpassing van de overheidsmaatregelen, dan neemt HCY met haar zaalteams deel aan deze competitie.

Trainen in de zaal

Voor alle zaalteams is er zaalruimte en een trainer georganiseerd, als club zijn we hierover verplichtingen aangegaan. Besluit een zaalteam geen gebruik te maken van de beschikbaar gestelde zaalcapaciteit, meldt dat dan zo spoedig mogelijk aan de [email protected] .

De vrij gekomen zaaluren worden zo mogelijk herverdeeld of geannuleerd. Het is niet mogelijk om als zaalteam op een later moment toch weer aanspraak te maken op eerder geannuleerde zaaluren.

Trainen op het veld

Naast de zaaltraining is het mogelijk om ook buiten te trainen op het veld, mits het veld het toelaat qua droogte, vorst en of sneeuw. Indien een team graag van deze mogelijkheid gebruik maakt, stuur dan een reserveringsaanvraag de [email protected].

Weekend activiteiten

In de weekenden kan elk team zelf veldreserveringen doen voor onderlinge wedstrijden via het wedstrijdsecretariaat. Voor de Jongste Jeugd (F-lijn) worden er in het weekend centraal onderlinge wedstrijden georganiseerd. HCY komt op een later moment deze week met een voorstel voor mogelijke alternatieven in het weekend.

Vervolg

Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw over de mogelijkheden. Op basis van de dan gestelde overheidsmaatregelen zal HCY weer verdere stappen zetten.