#HCYGeschiedenis: Hoe het allemaal begon
31 Maart

#HCYGeschiedenis: Hoe het allemaal begon

        

HC Ypenburg is opgericht op 31 maart 2005. 

Het begon als een tegenprestatie voor een extra kunstgrasveld bij HDM. De toenmalig voorzitter van HDM, Edwin van der Heide, heeft in 2004 met de gemeente afspraken gemaakt over een subsidie voor een 4e kunstgrasveld bij HDM. De gemeente vroeg HDM als tegenprestatie om te helpen bij het oprichten van een nieuwe hockeyclub in de Bras in Ypenburg. 

HDM’ers Rob Meijer en Bob Leinweber pakten die klus op. Rob werd ook de eerste voorzitter van onze club. Al snel kwamen Rob en Bob tot de conclusie dat ze de Ypenburgse club zouden oprichten vanuit de wijk en dat HDM hierin een zeer bescheiden rol zou spelen. Later kwam uit de wijk Remco Snoeck het bestuur aanvullen, geheel in de gedachte dat het een club van en voor de wijk moest worden. Met hulp van de KNHB, de gemeente Den Haag en vrijwilligers gingen ze aan de slag. De blauwe verticale strepen van het tenue van HDM werden ingeruild voor oranje en blauwe strepen van HCY!

Op de foto zie je onze eerste voorzitter Rob Meijer bij Notaris van Velzen de eerste statuten ondertekenen. Op de tweede foto zie je de eerste bestuursvergadering van 16 maart 2005 met het drietal.  

Wil je ook iets te delen uit het verleden van HCY? Stuur dan een berichtje naar [email protected]