IMG_0963 - Version 2.JPG wkveld.jpg 2016_1211_11151400(2).jpg jongstejeugdcopy.jpg jongensb1.jpg esmeelooijen.jpg mb1kampioen2014.jpg veld1.jpg hagel.jpg image.jpg terrasmeubilair.jpg rijp.jpg sakemetjb1.jpg

Crowdfunding
Mobiele Tribune

Klik hier om te doneren
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Sponsorbeleid

Wat doet de sponsorcommissie?
Voor meer financiële armslag dan alleen de leden kunnen opbrengen, is sponsoring wel zo lucratief. Maar een sponsor zal niet zo gemakkelijk een bedrag toezeggen. Waarom gaat iemand sponsoren? Wat staat daar tegenover? Wat kunnen wij voor elkaar betekenen? 
Wat mag wel, en wat mag niet?
De sponsorcommissie is er voor om deze vragen te beantwoorden, en er voor te zorgen dat het wederzijdse profijt en belang dat HCY en sponsoren hebben, duidelijk wordt gemaakt. Tegenover alle sponsoruitingen dient een bedrag (financieel of in natura) te staan dat ten goede komt aan HC Ypenburg. Hiervoor zijn verschillende sponsorpakketten gedefinieerd, maar ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Het is aan de sponsorcommissie om vervolgens goede afspraken te maken over de wederzijdse verplichtingen. Daarnaast zorgt de sponsorcommissie voor het onderhouden van de relatie en het behartigen van de belangen van de sponsoren. 

Afspraken
De sponsorcommissie heeft uitgebreid gesproken over ‘regels’ met betrekking tot sponsoring en het gebruik van het logo en de naam van HCY. Wij willen deze regels echter hanteerbaar en zeer beperkt houden, vandaar dat wij de volgende twee afspraken hebben ingevoerd.

Sponsoring (afspraak 1)
Elke vorm van sponsoring (het tonen van een bedrijfsnaam op de site of op materialen in HCY verband) én het gebruik van het HCY ‘logo’ en/of de ‘merknamen’ HCY en HC Ypenburg mag alleen plaatsvinden na overleg en met toestemming van de sponsorcommissie. De sponsorcommissie behoudt zich het recht voor om specifieke sponsoren of vormen van sponsoring niet toe te staan. 

Sponsorbijdrage (afspraak 2)
Over het algemeen zijn er twee vormen van sponsoring, individueel (lees: per team), of voor een grotere groep (bv. een gehele leeftijdsklasse of de gehele vereniging). In beide gevallen geldt dat een sponsor, naast het betalen van alle materiaal, ook een bijdrage (financieel of in natura) aan de club dient te leveren waar (een groter deel van) de vereniging profijt van heeft. Deze bijdrage wordt in overleg met de sponsorcommissie vastgesteld, en altijd vastgelegd in een sponsorovereenkomst. Gedachte daarbij is dat het ‘platform’ HC Ypenburg toegevoegde waarde biedt aan en gebruikt kan worden door een sponsor om zijn bedrijf te promoten.


Maak gebruik van bestaande sponsoren!
HCY heeft met diverse leveranciers afspraken gemaakt over de levering van gesponsorde items (reclameborden, trainingspakken, etc.). Het heeft onze sterke voorkeur om deze materialen bij de voorkeur leveranciers af te nemen i.v.m. uniformiteit van de materialen en bescherming van ons club logo. Wij hebben ook speciale (prijs)afspraken met deze leveranciers gemaakt, die volledig ten goede komen van de sponsor.
Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat ieder lid weet wie onze sponsoren zijn, en 
hier ook actief gebruik van maakt: koop ook eens bij een van onze sponsoren!

Tot slot 
Heb je hier vragen over? neem dan gerust contact op met één van de leden van de