2016_1211_11151400(2).jpg hagel.jpg IMG_0963 - Version 2.JPG rijp.jpg jongstejeugdcopy.jpg mb1kampioen2014.jpg jongensb1.jpg veld1.jpg esmeelooijen.jpg terrasmeubilair.jpg sakemetjb1.jpg image.jpg wkveld.jpg
Handige links
Webcam
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast


Lid worden?

 

Lid worden?

Nieuwe leden zijn van harte welkom op Hockeyclub Ypenburg!

Inschrijfprocedure 

Aspirant jeugdleden (A- tot en met de D-lijn) kunnen zich inschrijven in de periode van 16 maart tot 1 mei.  HC Ypenburg zal na het verstrijken van de opzegtermijn en na afloop van de inschrijfperiode, beide op 1 mei, bekijken hoeveel kinderen geplaatst kunnen worden.

Aanmelden als jongste jeugd, senior en trim lid kan gedurende het hele jaar. 

U kunt zich hier inschrijven. 
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.

Proeftraining

Het is mogelijk om een proeftraining te volgen alvorens u en of uw kind besluit lid te worden van HC Ypenburg. Indien u gebruik wilt maken van de proeftrainingen, dan dient u het aanmeldformulier in te vullen. Na het volgen van de proeftrainingen wordt er besloten door u en of uw kind, wel of niet lid te worden. Het proeflidmaatschap wordt dan omgezet in een definitief lidmaatschap.

De Jongste Jeugd seizoen 2019-2020

Een jongste jeugdlid wordt geplaatst als het op de  peildatum 1 oktober 6 jaar of ouder is.

1e jaars F: je bent geboren tussen 1 oktober 2012 en 30 september 2013
Deze jongens en meisjes zijn de jongste leden van onze hockeyclub. Alle F-jes starten in september 2019 allemaal tegelijk en trainen wekelijks een uur. Voor deze leeftijd is er genoeg plek. 
Na de herfstvakantie starten we met de onderlinge competitie op zondagochtend om 9.30 uur. Na de voorjaarsvakantie starten we met de competitie op zaterdag in de regio. 

2e jaars F: je bent geboren tussen 1 oktober 2011 en 30 september 2012
Voor deze leeftijd zijn we op zoek naar jongens en meisjes. 
We weten niet of er direct plek is in een team, dat hangt af van eventuele mutaties. Je kunt je altijd aanmelden. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd. 

1e jaars E: je bent geboren tussen 1 oktober 2010 en 30 september 2011
Voor deze leeftijd zijn we op zoek naar jongens en meisjes. 
We weten niet of er direct plek is in een team, dat hangt af van eventuele mutaties. Je kunt je altijd aanmelden. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd. 

2e jaars E: je bent geboren tussen 1 oktober 2009 en 30 september 2010 
Voor deze leeftijd zijn we vooral op zoek naar jongens.
We weten niet of er direct plek is in een team, dat hangt af van eventuele mutaties. Je kunt je altijd aanmelden. Mocht er plek zijn voor jou, dan word je daarover persoonlijk geïnformeerd

Plaatsingsbeleid Jongste Jeugd:

In de leeftijdscategorie van de Jongste Jeugd, geboren tussen 1 oktober 2009 en 30 september 2013, wordt op basis van het lidmaatschap van een gezinslid voorrang verleend op de concept plaatsingslijst.
Bij plaatsing geldt de volgorde: 
A. Broertjes/zusjes/ouders van reeds spelende leden
B. Aspirant-leden zonder gezinsleden die lid zijn, wonende in doelgebied (Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp)
C. Overige aspirant-leden

Plaatsingsbeleid Jeugd:

In de leeftijdscategorie van de Jeugd A-D-lijn (geboren tussen 30 september 2000 en 1 oktober 2009) wordt op basis van hockeyervaring de instroom bepaald. Deze hockeyervaring wordt beoordeeld door de Technische Commissie.

Bij plaatsing geldt de volgorde:
A. Aspirant-leden met hockeyervaring (hoogst gespeelde niveau, hockeytechniek cursussen en anders, ter beoordeling aan de Technische Commissie)
B. Aspirant-leden zonder hockeyervaring, wonende in doelgebied (Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp)
C. Overige aspirant-leden

Plaatsing

Plaatsing is afhankelijk van de hoeveelheid aan- en afmeldingen en de hoeveelheid teams voor komend seizoen. HC Ypenburg houdt vanaf seizoen 2018-2019 geen wachtlijsten meer aan en het moment van inschrijven biedt geen garantie op plaatsing.
Leden die bij ingaan van het nieuwe seizoen geplaatst kunnen worden, krijgen uiterlijk 30 juni bericht, voorafgaand aan het nieuwe seizoen.
 
Jaarlijks zal HC Ypenburg in mei het aantal beschikbare plaatsen per leeftijdscategorie (A t/m F-6 jaar) en het aantal per concept plaatsingslijst bepalen. Overwegingen die hierbij een rol spelen zijn de bezetting op zaterdag (max. capaciteit is ca. 600 jeugdleden), de opbouw van de vereniging en het aantal teams per lijn. Volgorde op de concept plaatsingslijst wordt bepaald door de prioriteit die wordt toegekend aan het familielidmaatschap, dan wel de ervaring.

Funkey hockey

Kinderen geboren tussen 1 oktober 2013 en 30 september 2014 kunnen zich voor het seizoen 2019-2020 aanmelden voor Funkey hockey. Op dit moment wordt Funkey op HC Ypenburg verzorgd door hockeyschool Movella.