Trimhockey

Trimhockey

Trimhockey is een leuke manier om kennis te maken met de hockeysport. Het trimhockey is bedoeld voor beginnende en gevorderde hockeyers en biedt bijvoorbeeld ouders de kans om het spel te leren kennen. Aanvullend is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om deel te nemen aan de trimcompetitie, om dames en heren, met een sterk uiteenlopende leeftijd, hockeyniveau en fysieke gesteldheid de mogelijkheid te bieden om vrijblijvend en gezellig met de hockeysport bezig te zijn, zonder opkomst verplichtingen. Vaak zijn het ouders van kinderen die reeds lid zijn van de vereniging, maar ook oud spelers die graag af en toe een balletje willen slaan, zonder competitieverplichting in het weekend. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met de pannencompetitie.

Trimhockey vindt bij HCY plaats op maandagavond en donderdagavond. Er wordt getraind van 21:00 tot 22:30 uur, daarna wordt er nog gezellig afgekoeld aan de bar indien gewenst. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan conditie, techniek/balvaardigheid en tactiek. Afsluitend spelen we onderling een partijtje. Bij de training wordt rekening gehouden met elkaars hockeyniveau.

De training gaat in principe het hele seizoen door, behalve de 6 weken in de zomer schoolvakantie en een aantal weken in winter. Maar in de praktijk blijkt dat zelfs die weken er voldoende animo is om de trainingen voort te zetten. Dit wordt dan door de groep zelf georganiseerd. Wanneer de velden bevroren zijn of andere weersomstandigheden het veld onbespeelbaar maken kan er niet gehockeyd worden. In deze gevallen wordt er vaak een vervangende sportactiviteit bedacht.

Op dit moment neemt HCY met 6 teams deel aan de Haaglanden trimcompetitie. Met Trimhockey zijn de gewone spelregels van de hockeybond (KNHB) van toepassing. De enige uitzondering is dat we gemixt spelen, met 5 mannen en vrouwen. De bal mag in het veld niet boven de knie komen. Er kunnen wel eens onderling aanvullende afspraken gemaakt worden betreffende de regels.

Om als trimmer deel te nemen aan een drietal proeftrainingen, kun je vrijblijvend inschrijven op de website. Je wordt dan proeflid bij HCY.

Na maximaal 3 trainingen besluit je of je lid wilt worden, middels een bericht aan de [email protected] of [email protected]