Parahockey

Parahockey

Wil je graag hockeyen, maar heb je een lichamelijke of verstandelijke beperking waardoor je minder goed in een regulier team mee kan komen? Denk dan eens aan Parahockey bij HCY.

Parahockey is een aangepaste vorm van hockey voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk). Sinds 2023 bieden we als HCY deze vorm van hockey aan voor spelers van 9 tot ongeveer 40 jaar.

Deze discipline heeft een vaste plek gekregen binnen de KNHB. Dit wil zeggen dat trainingen en competitie gelijktijdig met het reguliere hockey plaatsvinden. Bij G-hockey wordt er gespeeld volgens de ParaHockey-regels. We passen enkel de regels aan als die de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komen. Het devies bij ParaHockey is: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’, want iedereen moet kunnen hockeyen. 

Het accent ligt bij Parahockey op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking. Het draagt bij aan de ontwikkeling van vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en zelfvertrouwen.

Deelnemers kunnen zich doorlopend aanmelden en eerst een paar keer komen proeftrainen. De trainingen vinden plaats op woensdagmiddag/avond en er is géén wachtlijst.


Para-lidmaatschap

Alle Para-hockeyers die deelnemen aan activiteiten (trainingen, wedstrijden, toernooien etc.) georganiseerd door de KNHB of haar verenigingen, zijn automatisch lid van de KNHB.

De contributie van een Para-lid is gelijk aan de laagste contributie binnen de vereniging. Dit is het tarief van een niet-spelend lid. 

 

Heb je belangstelling?

Kom dan een keer kijken, of doe een keer mee. Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.