flexhockey

flexhockey

Hoe leuk we hockey ook vinden, soms zijn er periodes waarin het spelen van hockey niet of nauwelijks mogelijk is, omdat andere zaken simpelweg meer tijd en aandacht vragen. Dat betekent niet dat je helemaal niets met hockey kan doen. Integendeel zelfs, juist nu zijn er meer dan ooit mogelijkheden om op jouw gewenste manier te hockeyen. Al die mogelijkheden noemen we samen Flexhockey!

Flexhockey is de verzameling van al het flexibele hockeyaanbod. Flexibel in vorm, lidmaatschap, tijdstip, competitie en teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod.

Wat is Flexhockey:

-Voor hockeyers die op een laagdrempelige manier willen hockeyen
-Flexhockey is de verzamelnaam van alle flexibele vormen van hockey en lidmaatschappen
-Door de vele vormen is er bijna voor iedereen een passende vorm
-Verenigingen zijn de aanbieders van de verschillende vormen en lidmaatschappen

Trainingslid PLUS (alleen voor senioren)

Dit lidmaatschap biedt je de mogelijkheid om naast het trainen (volgens het trainingslidmaatschap) maximaal 5x per seizoen, legitiem, in te vallen bij een wedstrijd in een willekeurig seniorenteam van HCY.

Hockey7 lidmaatschap (alleen voor senioren)

-Met een Hockey7 lidmaatschap kun je deelnemen aan de Hockey7 competitie en sta je ingeschreven als spelend (trim) lid. Deze competitie wordt gespeeld in teams van 7 spelers. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters.
-Hockey 7 is bedoeld voor zowel de fanatieke hockeyers met competitie ervaring als de hockeyer met wat minder ervaring, in de leeftijd van eind 20 tot begin 50 jaar. Er wordt gespeeld op een half veld met vaste teams van alleen mannen, alleen vrouwen of gemengd. Geen scheidsrechters, geen keeper.
-Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes.

Duo-lidmaatschap (alleen voor senioren)

-Met het duo-lidmaatschap is het voor twee duo-leden mogelijk om samen als één volwaardig lid in een competitieteam te spelen.
-Voor het duo-lidmaatschap moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
-Het duo-lidmaatschap is alleen mogelijk bij seniorenteams.
-Een team bestaat uit minimaal 14 'full time' spelers. Heeft een team bijv. 18 spelers op de lijst staan, dan kunnen er dus 2 duo’s aangemeld worden.
-Een duo dient zich gelijktijdig aan te melden en aan elkaar gekoppeld te zijn.
-Het duo bepaalt onderling welke wedstrijden per duo-lid worden gespeeld (max. 50% van de wedstrijden per duo-lid).
-Voorafgaand aan ieder hockeyseizoen dient een duo-lidmaatschap opnieuw te worden samengesteld & bevestigd.
-Er zijn geen wijzigingen mogelijk gedurende het seizoen, indien blessure bij een van de leden van het duo, is geen restitutie mogelijk maar moet e.e.a. onderling geregeld worden, zowel qua spelen als financieel.
-Een duolid mag altijd meetrainen.
-Als duo-lid betaal je 60% van het reguliere lidmaatschap per persoon. Dit is hoger dan de helft van een regulier lidmaatschap omdat we voor beide leden aan de KNHB moeten afdragen
-Het duo-lidmaatschap kan worden aangevraagd door een mail te sturen aan de ledenadministratie.