Pannencompetitie 2024

Pannencompetitie 2024

De leukste 5 tegen 5 competitie van de regio gaat ook dit jaar weer van start bij HC Ypenburg!

DE SPEELAVONDEN
Maandagavonden 27 mei, 3, 10 juni en 17 juni op HC Ypenburg. (Let op! Data zijn nog onder voorbehoud)

DE AVOND
Op de speelavonden is er inloop vanaf 20:00 in het clubhuis. Om 20:15 begint de avond met eventuele mededelingen en rond 20:15 starten de eerste wedstrijden. Na het laatste eindsignaal begint de borrel met de prijsuitreiking op het terras.

DE SPELERS
Trimmers, senioren, jong senioren en oudere junioren van 17 jaar en ouder

DE INDELING
Alle teams zullen op basis van voorkeur en wat competitie criteria (zie regels hieronder) worden ingedeeld in twee verschillende klassen. Mild en Spicy. De milde klasse voor teams met een niet te scherpe fanatieke teamambitie, en een spicy klasse voor die teams dit de "pit” spirit hebben en woord bij daad willen voegen. Hierbij staat overigens altijd sportiviteit en respect voor elkaar aan de basis om voor iedereen optimaal hockeyplezier te verzorgen.

DE 'PANNEN'
Elke klasse wordt onderverdeeld in poules waarin onderling wordt gespeeld voor de punten (3 voor de winst, 1 voor gelijkspel en geen punten bij verlies). Aan het einde van de speelronde op elke avond wordt een gevulde wissel pan uitgereikt als bokaal aan de poulewinnaars van die dag. De pannen wordt op een ludieke manier gevuld door de poulewinnaars van de week daarvoor die deze dan weer meenemen en beschikbaar stellen voor een nieuwe week met poulewinnaars. Aan het eind van de competitie wordt een prijs uitgereikt aan het team met de meeste pannen. Naast het behalen van zo veel mogelijk punten zal ook de, door de organisatie beoordeelde, mate van sportiviteit en respect meedoen in het bepalen van een poulewinnaar.

HET INSCHRIJVEN
Om je in te schrijven stuur je een mail naar [email protected]. Vermeld de naam van het team, je voorkeur voor een klasse (mild/spicy), de namen van de leden uit het team (minimaal 7) en de naam plus contactgegevens van de teamcaptain (thuisclub, telefoonnummer en e-mail). De captain zal als contactpersoon van het team worden gezien.

DE BIJDRAGE
De inschrijfgelden zijn 87,50 euro voor een team van 7 personen (12,50 euro p.p.). Zitten er meer personen in het team, alleen maar leuk! Dan komt er wél 12,50 euro per persoon bij.

Betalingen dienen voor de eerste speeldag te zijn voldaan op bankrekeningnummer: NL03 RABO 0108 5859 72 t.n.v. Hockey Club Ypenburg o.v.v. Pannen2024! en teamnaam. 

DE REGELS
Een veldteam bestaat uit vijf veldspelers (dus geen keeper).
- Een veldteam bestaat uit minimaal twee dames (dispensatie alleen door de organisatie).
- Het is toegestaan gastspelers ter vervanging in te zetten wanneer je een team niet vol krijgt.
- Er wordt gespeeld op een kwart veld.
- Een wedstrijd duurt 20 minuten.
- Slaan is niet toegestaan (flatsen wel).
- Scoren mag van binnen de tien-meterlijn.
- Bij overtredingen of bal buiten de lijnen binnen de 10-meterlijn moet de bal eerst buiten de 10-meterlijn gespeeld worden voordat er op goal afgerond mag worden (bal tegen de touwen is uit).
- Tegenstanders bewaren 3 meter afstand ten opzichte van de bal bij het nemen van een vrije bal.
- In het geval van een grove, opzettelijke overtreding binnen de 10-meterlijn kan er een langeafstandsstrafbal worden toegekend. Aanvallende speler pusht de bal vanaf de middenlijn op een leeg doel.
- De spelende teams voorzien elke wedstrijd van een scheidsrechter.

 AANVULLENDE REGELS 'MILD' KLASSE
- De minimale leeftijd van een speler is 30 jaar (dispensatie alleen door de organisatie).
- Hoge ballen zijn niet toegestaan.
- De bal mag niet hoog in het doel.

AANVULLENDE REGELS 'SPICY' KLASSE
- De minimale leeftijd van een speler is 17 jaar (dispensatie alleen door de organisatie).
- Hoge ballen niet meer dan 15 cm boven het veld. Een lift over de stick is dus toegestaan.
- De bal mag hoog in het doel zolang het onder kniehoogte is.

HET SCHEMA EN DE STAND
Voor het speelschema klik hier (nieuwe schema beschikbaar vanaf woensdagavond de week voorafgaande aan de volgende speelavond).

Voor vragen of contact kun je mailen naar: [email protected].