KANDIDAAT BESTUURSLEDEN STELLEN ZICH VOOR
19 Mei

KANDIDAAT BESTUURSLEDEN STELLEN ZICH VOOR

Vanwege het aankomende vertrek van Friso Sybrandy en Albert Goense is het bestuur voornemens om op de algemene ledenvergadering (ALV) van 7 juni vier nieuwe bestuurskandidaten voor te dragen. Daarmee komt het bestuur op het maximale aantal bestuursleden van zeven. In deze nieuwsbrief stellen zij zich graag aan u voor.

Jasper Bremer 
Sinds mijn dochter Meike in 2014 is gestart met hockey bij HCY ben ik steeds meer betrokken geraakt met het reilen en zeilen van onze mooie club. De eerste jaren ben ik begonnen met de spelbegeleiding van de Jongste Jeugd om het spelplezier mogelijk te maken. Via het Trim hockey ben ik ook zelf het veld ingestapt en heb ik ervaren hoe moeilijk, maar ook hoe leuk hockey als teamsport is. De afgelopen jaren heb ik naast het Trim hockey ook in de Veteranen gespeeld. Ondertussen was de spelbegeleiding uitgegroeid tot CS+ scheidsrechter, dus als ik zelf niet speel, fluit ik regelmatig een wedstrijd. Buiten het veld heb ik de afgelopen drie jaar de Technische Commissie geleid, met de jaarlijkse teamindelingen natuurlijk als hoogtepunt.
Vanuit de TC heb ik de interne belangen goed leren kennen en als Vice Voorzitter ga ik samen met Patricia de externe belangen van HCY vertegenwoordigen bij de gemeente, de omwonenden en andere verenigingen. Het mooiste van hockey is dat het een teamsport is en ik wil ook teamspeler gaan worden binnen het bestuur. Ik zal verschillende projecten onder mijn hede gaan nemen, waaronder het interessante project blaashal. HCY is er voor en door de leden en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Maartje Bedaux
Mijn naam is Maartje Bedaux. Samen met mijn gezin actief betrokken bij HCY sinds het begin van de vereniging. Van bijna 12 jaar ledenadministratie, teammanager, coach, lijn coördinator, wedstrijdtafel, scheidsrechterscommissie, grote HCY dag, van sleepover tot bestuur. In één woord: betrokken. Deze kennis en ervaring wil ik inzetten om te bouwen aan een vereniging, waarin iedereen zich betrokken en gehoord voelt en uitdraagt hoe mooi het is om deel uit te maken van onze vereniging. Samen met dit bestuur, onze leden en alle vrijwilligers ligt er een mooie taak voor mij.
 
Edith Schut
Mijn enthousiasme voor hockey en HCY is begonnen toen mijn oudste zoon 10 jaar geleden bij HCY is begonnen. Ik dacht meteen: wat een leuke en gezellige club is dat! En wat een betrokkenheid van de verschillende ouders bij hun kinderen, de teams én HCY. 
Door deze betrokkenheid ben ik een jaar later zelf gestart met trimhockey (trim 4) en een aantal jaren later heb ik de Veterinnen B, nu D30A, (mede)opgestart. Ik hockey met veel plezier in beide teams.
Naast mijn eigen hockeycapriolen ben ik in de afgelopen jaren trainer en coach geweest bij de teams van onze zoons die nu 14 en 16 jaar zijn.
Als ik niet bij HCY ben, dan werk ik bij het Erasmus MC in Rotterdam. Daar ben ik verantwoordelijk voor de teams die de inrichtingsprojecten en verhuisprojecten coördineren en ik ben verantwoordelijk voor de openbare gebieden en de activiteiten en evenementen die daar plaatsvinden.
De reden dat ik mij kandidaat stel voor de functie van secretaris is dat ik mij graag inzet voor deze mooie club. Ik wil een bijdrage leveren aan goede communicatie en een positieve sfeer binnen HCY, waarbij we met een grote groep betrokken vrijwilligers zorgen voor plezier en sportiviteit voor jong en oud.

Franca Hoff
Ik ben Franca Hoff en loop sinds een jaar of 12 als vrijwilliger rond op HCY. Ik werd, toen mijn zoon in de F’jes startte, eerst gestrikt voor de organisatie van het circustoernooi en van het één kwam vervolgens het ander. Ondertussen ben ik lid (geweest) van verschillende commissies en een aantal keer als teammanager en heb van daaruit de club van verschillende kanten kunnen ontdekken.
Ik heb 3 hockeyende kinderen: Valentijn in de JA2, Olivia in de MA1 en Victoria in de MC2. Mijn man Albert hockeyt bij de Veteranen. Ik heb zelf geen hockey achtergrond en geen ambities op hockey gebied, wel geniet ik enorm van het bekijken van wedstrijden en vind ik het enorm leuk om als vrijwilliger en hopelijk dus binnenkort in de rol van bestuurslid, mijn steentje aan de club bij te kunnen dragen.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken als controller bedrijfsvoering. Ik adviseer in die rol de ambtelijk top van het ministerie op het gebied van financiën en brede bedrijfsvoeringsonderwerpen.
De reden dat ik mij kandidaat stel als bestuurslid accommodatie is dat ik me er graag voor inzet om leden en bezoekers, van jong tot oud, zich thuis te laten voelen op onze mooie club bijvoorbeeld door een gezellig ingericht clubhuis, door een gezond en gevarieerd aanbod achter de bar, door het organiseren van evenementen, door het zorgen voor goede en eigentijdse faciliteiten op en rond de velden en door bij dit alles oog te hebben voor duurzaamheid en veiligheid. Ik hoop dat ik de komende jaren de kans krijg om hier verder vorm aan te geven, want er is natuurlijk de afgelopen jaren al een heleboel gerealiseerd.

Jasper, Maartje, Edith en Franca