We gaan door met opleiden en begeleiden
9 Juni

We gaan door met opleiden en begeleidenAfgelopen seizoen heeft HCY, door het aanstellen van Franklin Dikmoet als technisch coördinator, een flinke stap gezet in de structuur en cultuur rondom opleiden en begeleiden van onze trainers en coaches.

 Naast het opleiden van de coaches, heeft Franklin zijn jarenlange trainings- en coachervaring ingebracht bij de TC en de coaches en trainers op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld als vraagbaak of het geven van aanwijzingen voor een betere training met meer structuur. Ook heeft Franklin het initiatief genomen voor het 'Sportcafé HCY inside', een leerzame, interactieve en gezellige bijeenkomst voor alle trainers en coaches. Dankzij zijn netwerk hebben we in Coronatijd ook diverse clinics kunnen geven.

Met een sterker hockey technisch kader kan HCY nu het nieuwe seizoen in, waarin we de ingeslagen weg van opleiden en begeleiden richting een echte HCY-hockeycultuur zullen vervolgen. Volgend seizoen start wederom een aantal nieuwe trainer/coaches met de opleiding tot HT2 trainer. Ook de HT1 opleiding voor nieuwe trainers zal weer georganiseerd gaan worden.

Daarnaast onderzoeken we hoe looptraining een meer integraal onderdeel kan worden van de opleiding van onze spelers. Samen met de gemeente Den Haag zoeken we naar een passende weg waarop we de aanzet die Franklin heeft gegeven, op een structurele manier kunnen voortzetten. Wij danken daarom Franklin voor zijn inzet in het afgelopen jaar en wensen hem veel gezondheid en succes toe!