Arbitrage opleidingen

Arbitrage opleidingen

De Hockeybond verplicht niet alleen spelers uitkomend voor een team in de leeftijdscategorie B en hoger in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart om te mogen blijven hockeyen, ook de wedstrijden van 11-tallen mogen alleen worden geleid door personen in het bezit van een scheidsrechterskaart. Deze zogeheten C-kaart kan worden gehaald door het volgen van de scheidsrechterscursus en het behalen van het bij behorende examen daaropvolgend.

 

Met ingang van het seizoen 2010 - 2011 zijn coaches van 11-tallen vanuit de club verplicht in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart niet alleen in het kader van aantoonbare (theoretische) kennis van de spelregels maar juist ook in het kader van teambuilding. Zij ontvangen samen met zijn/haar team de uitnodiging voor de scheidsrechterscursus. Coaches worden niet verplicht om wedstrijden te fluiten en worden alleen opgesteld in goed overleg.

 

De scheidsrechterscursus is sinds seizoen 2012-2013 digitaal. In de nieuwsbrief wordt een oproep en aankondiging gedaan. 

  

Aanmeldingen en/of vragen kunnen worden gericht aan [email protected]