Trimhockey

Trimhockey

Trimhockey is een leuke manier om kennis te maken met de hockeysport. Het trimhockey is bedoeld voor beginnende en gevorderde hockeyers en biedt bijvoorbeeld ouders de kans om het spel te leren kennen.

Aanvullend is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om deel te nemen aan de trimcompetitie.om dames en heren, met een sterk uiteenlopende leeftijd, hockeyniveau en fysieke gesteldheid de mogelijkheid te bieden om vrijblijvend en gezellig met de hockeysport bezig te zijn, zonder opkomst verplichtingen. Vaak zijn het ouders van kinderen die reeds lid zijn van de vereniging, maar ook oud spelers die graag af en toe een balletje willen slaan, zonder competitieverplichting in het weekend.

Aan het eind van het seizoen sluiten we af met de pannencompetitie. 

Trimhockey bij HC Ypenburg
Trimhockey vindt bij HC Ypenburg plaats op maandagavond en donderdagavond. Er wordt getraind van 21:00 tot 22:30 uur, daarna wordt er nog gezellig afgekoeld aan de bar indien gewenst. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan conditie, techniek/balvaardigheid en tactiek. Afsluitend spelen we onderling een partijtje. Bij de training wordt rekening gehouden met elkaars hockeyniveau.

De training gaat in principe het hele seizoen door, behalve de 6 weken in de zomer schoolvakantie en een aantal weken in winter. Maar in de praktijk blijkt dat zelfs die weken er voldoende animo is om de trainingen voort te zetten. Dit wordt dan door de groep zelf georganiseerd. Wanneer de velden bevroren zijn of andere weersomstandigheden het veld onbespeelbaar maken kan er niet gehockeyd worden. In deze gevallen wordt er vaak een vervangende sportactiviteit bedacht.

Trimcompetitie
Op dit moment neemt Hockeyclub Ypenburg met 5 teams deel aan de Haaglanden trimcompetitie. Deze teams zitten op dit moment vol, maar bij voldoende animo is het altijd mogelijk een nieuw team op te richten en in te schrijven voor de competitie.

Trimhockeyregels
Met Trimhockey zijn de gewone spelregels van de hockeybond (KNHB) van toepassing. De enige uitzondering is dat we gemixt spelen, met 5 mannen en vrouwen. De bal mag in het veld niet boven de knie komen. Er kunnen wel eens onderling aanvullende afspraken gemaakt worden betreffende de regels.

Kleding en uitrusting
Tijdens het Trimhockey draag je natuurlijk gemakkelijk zittende sportkleding. Om blessures te voorkomen is het dragen van kunstgras hockeyschoenen en scheenbeschermers en is ook het dragen van een "bitje” voor het beschermen van het bovengebit verplicht. Wanneer u deel gaat nemen aan de competitie is het HC Ypenburg tenue verplicht.

Heb je interesse?

Om als trimmer deel te nemen aan een drietal proeftrainingen, kun je vrijblijvend inschrijven op de website. Je wordt dan proeflid bij HC Ypenburg. Na maximaal 3 trainingen besluit je of je lid wilt worden, middels een bericht aan de [email protected] nl of [email protected]

Contributies

Jaarlijks worden de contributiebedragen vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering. De contributie wordt in principe geïnd in drie termijnen door middel van automatische incasso. De contributie voor het seizoen 2017-2018 bedraagt 217 euro. kijk voor meer informatie over contributie en inschrijfgeld hier.

Trimhockeyers zijn ook voor het verenigingsleven van belang. Zij kunnen de binnen vereniging een bestuurlijke functie vervullen, een jeugdteam coachen en/of begeleiden, bardienst draaien e.d.

Trimhockey wordt op steeds meer verenigingen geïntroduceerd en ook de belangstelling voor de Trimhockeytoernooien neemt toe.

Mocht het hockeyen je goed bevallen dan is een overstap naar de zondag competitie mogelijk. (Mits er voldoende mensen zijn om een team te formeren.)