Mixed mini-competitie HCY 2020
Ju 12 November

Mixed mini-competitie HCY 2020


De poules zijn samengesteld en het wedstrijdschema is opgesteld. We zijn bijna klaar met de voorbereidingen voor de eerste mixed mini-competitie van HCY waaraan alle juniorenteams van de club mee doen. Natuurlijk uit noodzaak geboren door de corona-maatregelen. Maar daarom niet minder uniek én leuk!

De wedstrijden vinden plaats op 21 en 22 november, 28 en 29 november en 5 en 6 december. De wedstrijden zijn zo ingepland dat geen van de teams in het donker speelt. Op 5 december zijn we op tijd klaar voor pakjesavond.

Met 17 wedstrijden in 6 speeldagen binnen een bepaald tijdsbestek is het onvermijdelijk dat een deel van de wedstrijden op zondag wordt gepland. Alle teams zullen waarschijnlijk (minimaal) één wedstrijd op zondag spelen. Qua tijd wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de normale speeltijden van de teams; dus de D-teams in de ochtend en de A-teams later op de dag.

Om de onderlinge niveauverschillen tussen de teams enigszins te beïnvloeden worden ook de wedstrijden op veld 1 eerlijk verdeeld. Dus voor 1e teams geldt dat zij niet alle wedstrijden op het waterveld zullen spelen en breedteteams krijgen die gelegenheid nu juist wel eens zo nu en dan.

Ben je benieuwd wanneer je speelt en tegen wie? De wedstrijden zijn vanaf komend weekend in LISA te vinden.

We noemden het al: deze competitie dient vooral om lekker te kunnen blijven hockeyen en het leuk te hebben met elkaar. De onderlinge niveauverschillen tussen de teams zijn soms groot. Teams kunnen zich natuurlijk aan elkaar meten, maar dit is niet de plek om elkaar met grote cijfers omver te blazen. Zie je als coaches tijdens de wedstrijd dat het niveauverschil een grote rol speelt in de wedstrijd, pas dan iets aan. Probeer bijvoorbeeld eens een totaal nieuwe opstelling uit, of voeg een ‘handicap’ toe. Zo blijft het leuk voor beide partijen. Andersom ligt hier voor de in lagere klasses of poules spelende teams een leuke uitdaging om te leren en je aan andere teams op te trekken.
De scores worden bij gehouden, maar we zullen deze niet op de klassieke manier vertalen naar resultaten en prijzen. Sportiviteit en spelplezier zijn belangrijkere factoren dan winnen.

Dan nog enkele punten van huishoudelijke aard:
-    Voor de wedstrijden is een corona-coördinator nodig; de teams spelend op veld 1 leveren deze aan. In LISA wordt hiervoor een taak toegevoegd.
-    Mocht een wedstrijd niet door kunnen gaan door weersomstandigheden of om andere redenen, dan kan deze helaas niet op een later moment ingehaald worden.
-    De velden zitten de genoemde drie weken vol. Er is in het weekend dus geen ruimte voor extra aanvragen. Wil je tussendoor toch een eigen oefenwedstrijd plannen, dan is hier mogelijk ruimte voor doordeweeks.
-    Op zondag staan voor enkele teams ook standaard looptrainingen gepland op veld 3. Hier zal zo veel mogelijk rekening mee worden gehouden. Mocht dat een enkele keer niet lukken, vragen wij om jullie medewerking.
We wensen alle teams een sportieve competitie en vooral heel veel spelplezier!