HC Ypenburg Heren 1 wint derde ronde Silvercup
Se 11 November

Nadat de dames vorige week de derde ronde in de Silver Cup afwerkten en HC Ypenburg dames 1 met een 4-2 winst tegen Voorne naar huis ging, was het vrijdagavond de beurt aan de heren.

Waar Voorne heren 1 in de reguliere competitie nog met 2-1 won van HCY, wist HCY nu met de support van het toegestroomde thuispubliek de overwinning in de eerste ronde van de Silvercup veilig te stellen. Na het ontbreken van scherpte bij HCY in de eerste drie minuten wist Voorne vanuit een strafcorner de 0-1 te scoren.

Dit was voldoende om de heren van HCY goed wakker te schudden en ze trokken het spel daarna steeds meer naar zich toe. In de 15e minuut was het Thimo van ’t Hooft die na een mooie steel aan een solo begon richting de cirkel en deze bekroonde met een backhandslag waarmee de bal in de rechterhoek van het goal verdween. In het tweede kwart ging het spel nog op en neer en scoorde Thymen Sieval uit een mooie variant van de strafcorner de 2-1.

In het derde kwart en vierde kwart was het HCY dat de dienst uitmaakte. Het publiek werd verwend met snelle aanvallen. Bas van de Velde scoorde de 3-1 en na een mooi rush en voorzet van Thymen Sieval zette Thijmen van Tongeren de eindstand op 4-1. Coach Frank Barendregt was zeer tevreden met dit behaalde resultaat en was blij dat zijn team na de derde minuut wakker werd en daarna een zeer goede wedstrijd liet zien.