Dames 1 behaalt de broodnodige 3 punten
Se 7 Mei

Nu dames 1 op een 11e plek staat in de poule bevindt het zich in de degradatiezone. Ondanks goed hockey, goede resultaten tegen de koploper, 2e en 3e plek van de competitie werd toch te vaak nét verloren of gelijkgespeeld. De verschillen tussen de 12 teams in de 2e klasse zijn erg klein. Het is een spannende poule met ook steeds verrassende uitslagen. De 3 punten behalen was dus broodnodig om kans te blijven houden op handhaving in de 2e klasse.

Er werd zondag gespeeld tegen Pollux dames 1 (5e plek). De eerste helft was ons spel nog wat onrustig en zetten we te weinig druk op de tegenstander waardoor ze de kans kregen hun spel te spelen. Toch kregen we een aantal goede kansen die alleen geen doelpunt opleverden. Helaas viel bij de eerste kans van Pollux gelijk via een tip-in de bal in het goal (0-1). Voor de rust wisten we echter zelf via een tip-in van invalster Tessa Tigges uit de MA1 de stand weer gelijk te trekken.
In de rust werd de focus op scherp gezet en zo kwam er een ander team het veld: strijdlustig en vol druk zettend. Dit zorgde ervoor dat Pollux moeite had hun spel te spelen en dat wij de wedstrijd steeds meer naar ons toe trokken. Dit leverde nog 2 doelpunten op: een prachtige aanval waarbij een assist op maat van JuliĆ«tte Kooloos ervoor zorgde dat Tessa Tigges de bal opnieuw in het goal kon werken. Nog wat later werd Tessa in de spits opnieuw bereikt. Ditmaal door een pass van Esmée Looijen. Haar schot werd gestopt door de keeper, maar in de rebound legde zij de bal keurig af aan Anne van Noppen die volledig vrij stond voor het goal en zo zorgde voor de 3-1.

Helaas wonnen al onze directe concurrenten vandaag ook hun wedstrijden, zodat we nog ongewijzigd op de 11e plek staan. Komende wedstrijden gaan we er alles aan doen om nog punten binnen te halen!