Dames 1 promoveert naar de 2e klasse!
Se 19 Juni

Na een aantal spannende weken in de competitie werd zondag de promotiewedstrijd gespeeld tegen Voorhout D1. Bij winst was directe promotie naar de 2e klasse een feit. Een knappe prestatie aangezien eind vorig seizoen nog gestreden moest worden in de play-outs voor handhaving in de derde klasse.

Dit nog zeer jonge team, dat helemaal bestaat uit speelsters die zijn opgeleid binnen HCY, werd begin dit seizoen aangevuld met een aantal meiden die overkwamen uit de A-jeugd. De coaches Marcel de Jager en Leonie Looijen hadden er vertrouwen in dat het team in de bovenste helft van de poule zou kunnen meedraaien. Dat het dit jaar al om directe promotie ging spelen is een mooi resultaat.

Dames 1 begon de wedstrijd wat stroef, de zenuwen speelde de dames duidelijk parten. Toch werden in de eerste helft 2 goals gescoord. Helaas wist Voorhout voor de rust de 2-1 in het goal te leggen en bleef het daardoor nog ontzettend spannend. Een gelijkspel zou niet voldoende zijn, dus werden in de rust alle puntjes op de i gezet met hulp van Frank Barendrecht die als extra versterking aan de begeleiding was toegevoegd. Dat betaalde zich direct uit in de 2e helft. Al snel lag de 3-1 in het goal, waarna de spanning duidelijk uit de speelsters wegvloeiden en ze vrij gingen spelen. Er was geen houden meer aan en met een glansrijke overwinning van 7-1 werden de dames 2e in de poule waarmee ze direct zijn gepromoveerd naar de 2e klasse!