JD3: Overtuigend kampioen!
Ju 3 Juni

JD3: Overtuigend kampioen!De verwachtingen zijn deze zaterdag hoog gespannen. Een gelijkspel tegen Roomburg is genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, mede omdat de vorige wedstrijd tegen dit team maar ternauwernood in het voordeel is beslist. Veel gespannen hoofdjes dus, zowel in als langs het veld.

Vanaf het begin van de lentecompetitie laat de JD3 zien een serieuze kandidaat te zijn voor het kampioenschap. Niet dat er geen spannende wedstrijden bij zitten met het nodige nagelbijten langs de kant… Maar door met elkaar hard te blijven werken op het veld en goed te luisteren naar de aanwijzingen van de coaches, worden ook die wedstrijden gewonnen.

Het gaat zelfs zo goed, dat de JD3 drie wedstrijden voor het einde al kampioen kan worden. Maar de JD2 uit Noordwijk blijkt een geduchte concurrent door ook hun wedstrijden netjes te blijven winnen. Deze zaterdag heeft het team echter alle kaarten in eigen hand in de thuiswedstrijd tegen de JD3 van Roomburg.

Na een voorzichtig begin, komt het team in de tweede helft pas goed op stoom en blijkt al snel dat het niet meer mis kan gaan. De toeschouwers worden getrakteerd op mooi samenspel en veel doelpunten, maar ook verdedigend blijft het team koel. Dus is het wachten op het verlossende eindsignaal. En dit duurt altijd weer langer dan je denkt…Maar zodra de scheidsrechters bij een stand van 9-1 eindelijk hun fluitje voor de laatste keer weten te vinden, is het feest compleet en weten de jongens elkaar snel te vinden voor een vreugdedansje op het veld. En gelukkig blijken alle voorbereidingen dan niet voor niets te zijn geweest en kan het kampioenschap worden gevierd met vrolijke slingers, blinkende kampioensschaal en overheerlijke taart.