JA1 kampioen sub-top!
Ju 29 Mei

JA1 kampioen sub-top!

Zaterdag 27 mei, dag van de ontknoping. Al weken staat HCY JA1 aan kop in de poule. Veel potjes gewonnen, een keer gelijk en helaas ook enkele potjes verloren. Afgelopen zaterdag moest JA1 een belangrijke wedstrijd spelen bij HDS. Om kampioen te worden moest JA1 winnen of gelijk spelen tegen HDS. Bij verlies was JA1 afhankelijk van Cartouche. Als zij met meer dan 5 doelpunten zouden winnen van Rotterdam, gingen zij er vandoor met de winst in de poule. Dus JA1 wist wat het moest doen. 

Ruim op tijd verzamelen en goed luisteren naar de instructies van Frank, de coach. Vrijdag was het team al ge├»nstrueerd over drinken en voeding bij een wedstrijd bij 31 graden. 

Dat op tijd verzamelen geen overbodige luxe is, blijkt wel als er pech onderweg is bij een van de rijders. In deze auto bevindt zich ook de keeper. Gelukkig was er genoeg tijd om de gestrande spelers op te pikken. Klokslag 13 uur begon de wedstrijd in de brandende zon. 15 gedreven spelers op weg naar de winst. En het begint goed. JA1 maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd. Helaas wordt het vrij snel 1-1. Door de enorme warmte is er besloten om om de 17,5 minuten een korte pauze in te lasten. De tweede helft gaat goed van start. Het wordt 1-2 door een snoeiharde strafcorner van Max. En het kampioenschap komt dichterbij. Toch weet HDS onze keeper nog een keer te passeren. 2-2 :-(. En tot overmaat van ramp nog een goal tegen 2 minuten voor het einde. 3-2. En dan het eindsignaal. Een bedrukte stemming. Verloren en nu overgeleverd aan het spel van Cartouche tegen Rotterdam.

De champagne blijft nog dicht en de taart gaat terug de koelkast in. Wat nu? Het team besluit om samen naar Rotterdam te gaan om daar de ontknoping in de poule live te volgen. Na een enorme spannende pot wordt het in Rotterdam 1-1. 

Conclusie: JA1 IS KAMPIOEN!!!!
Eindelijk kan het feesten beginnen.
 
Frank, bedankt voor jouw tomeloze inzet om de jongens te trainen, te coachen, te motiveren en plezier te laten hebben met hockeyen. 
Ouders, bedankt voor het rijden naar de verschillende clubs. 
Supporters (en dat waren er gisteren enorm veel, heel JB1, aanstaande heren-spelers, bestuursleden, ouders, opa's, oma's, broers, zussen, vrienden en vriendinnen), bedankt voor de steun aan JA1.
Scheidsrechters, bedankt voor het fluiten afgelopen seizoen. 

En tenslotte, Floris A., Mac C., Tijn, Jort, Guido, Floris L., Yannick, Luc, Raf, Tom v P., Stephan, Thijmen, Ayk, Yds, Daan, Max V. en Tom V., bedankt voor een topseizoen! De teammanagers :-)