MB1 2e op internationaal JIPHT Tournament
Ju 20 April

MB1 2e op internationaal JIPHT Tournament

Afgelopen 3 dagen heeft MB1 onder de enthousiaste leiding van Aad Noordijk deelgenomen aan het internationale JIPHT Tournament op HDM. 


Eén wedstrijd bestond uit 2 x 25 minuten.Op vrijdag hebben zij in de poulefase 1-1 gespeeld tegen HC Nürnberg en daarna 1-0 gewonnen van het Como Secundary College uit Australië. Op zaterdagochtend de laatste poulewedstrijd met 3-0 gewonnen van Scotland National, waardoor zij eerste werden in de poule. Zaterdagmiddag werd de kwartfinale met 3-0 gewonnen van Wiesbaden. De dames besloten unaniem om de feestavond om 23u te verlaten om toch nog enigszins uitgerust aan de start te staan van de halve finale op zondagochtend om 9.30u tegen HDM MB2 (subtop). Dat bleek een goed besluit aangezien deze wedstrijd met 2-0 werd gewonnen. 

Tja, en toen stond om 14u de finale tegen Schaerweide MB1 (spelend in de landelijke competitie) op de dames te wachten. De peptalk en spelinstructie van Aad, de adrenaline en het gegroeide zelfvertrouwen van de dames zorgden in het veld voor een grote werklust en een geweldige discipline in de uitvoering van de gemaakte afspraken. Schaerweide kwam hierdoor moeilijk in haar spel. Uiteindelijk kwamen zij in de eerste helft via een strafcorner toch op 1-0. In de tweede helft voerden zijn de druk verder op, maar onze dames kregen ook hun kansen. Het werd 2-0, 2-1 (de eerste en enige tegengoal van Schaerweide in dit toernooi) en uiteindelijk 3-1 voor Schaerweide. Onder welverdiend applaus en met opgeheven hoofd hebben onze dames vervolgens het hoofdveld verlaten om later met grote trots de beker voor de 2e plaats op te halen. 

Het was een geweldig toernooi met een finalewedstrijd om nooit te vergeten!